Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Wie schrijft die blijft: Alterim Beloningsonderzoek Accountants (sinds 2004)

24Financials.nl

Dé do-it-yourself-formule voor interim!

Alterim staat voor overzicht van de markt en herkenning van financieel talent.

Prachtige nieuwe uitdagingen voor experts in Finance, Control & Audit.

Elke nieuwe job is de eerstvolgende stap in een bestendige carrière.

Financials4financials, wij zijn één van u!!

Met denkkracht In control!

De Audit Flexpool

Altijd voldoende capaciteit!

home » documenten » Ontwikkeling financiële functie

Ontwikkeling financiële functie

Veelbesproken onderwerp; de ontwikkeling van de functie van de controller. Had de functie 20 jaar geleden veelal nog een zuiver administratieve rol tegenwoordig ligt de lat voor de financial hoger. Er dient gefocust te worden op het realiseren van organisatiedoelstellingen en men wordt geacht grip te krijgen op de middelen die nodig zijn om dit te realiseren. De financial is van uitvoerend medewerker getransformeerd naar business partner.

Deze nieuwe rol vraagt om meer, tot nu toe vaak onderbelichte, competenties en de cruciale vraag is dan ook: staan financials open voor deze transitie en voelen zij dezelfde behoefte tot het ontwikkelen van hun soft-skills als die men van hen lijkt te verwachten?

Alterim deed onderzoek;  de doelgroep bevond zich met name in de leeftijdscategorie tussen de 30 en 50 jaar.  Dit is een generatie van professionals: zij wordt graag uitgedaagd, houdt van directe invloed en directe realistische feedback en blaakt van zelfvertrouwen en ambities. Wat zij vaak missen is een proactieve houding en feeling met de omgeving waardoor zij moeite hebben met anticiperen, netwerken, coachen en overtuigen. De benaming van de functie dekt uitstekend de lading; de controller wil de controle houden.

Een groot deel van de controllers is vakspecialist en ambieert geen leidinggevende functie, dat deel van de respondenten dat wel een doorgroei voor ogen heeft kan in veel gevallen niet rekenen op de steun van hun manager. 


download