Een rapportagetijger of een ondernemer?

Intake met de vacaturehouder: waar let je op? Financial Control of BC, Welke competenties passen er, waar ligt het zwaartepunt van de functie, wanneer is iemand succesvol. Welke harde eisen zijn er (RA, RC).

“Er mag geen tijd verloren gaan!” Logisch dat dit de eerste gedachte is bij het ontstaan van een vacature.

De praktijk is wat weerbarstiger en leert dat het vaak meer oplevert wanneer je ruimer de tijd neemt om uit te vinden naar wie je op zoekt wilt; niet alleen kwalificaties zoals opleiding, specifieke pakketkennis en ervaring spelen daarbij een belangrijke rol maar zeker ook de persoonlijkheid van de nieuw te vinden collega.

Wie past er echt bij jullie organisatie en jullie team en hoe breng je dat goed naar voren in de functietitel en je verhaal? Ben je op zoek naar een rapportagetijger of een ondernemer, iemand die uitstekend zijn functie vervult of een financial die niet alleen dat doet maar daarnaast ook het complete team weet te enthousiasmeren en de afdeling (en wellicht de complete organisatie) naar een hoger level tilt?

Kortom; een lijst aan vragen die ideaal gesproken beantwoord zou moeten zijn voordat je zoektocht start. Kijk eens naar je huidige team, neem je toekomstplannen erbij en kleur vandaar uit het ideale zoekplaatje in. Het is bijna zeker dat de start van je zoektocht hierdoor wat later van start zal gaan, maar ook dat deze succesvoller zal verlopen.

Kosteloos een vacaturecheck aanvragen?