Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Wie schrijft die blijft: Alterim Beloningsonderzoek Accountants (sinds 2004)

24Financials.nl

Dé do-it-yourself-formule voor interim!

Alterim staat voor overzicht van de markt en herkenning van financieel talent.

Prachtige nieuwe uitdagingen voor experts in Finance, Control & Audit.

Elke nieuwe job is de eerstvolgende stap in een bestendige carrière.

Financials4financials, wij zijn één van u!!

Met denkkracht In control!

De Audit Flexpool

Altijd voldoende capaciteit!

home » nieuws » De gescoute controller

De gescoute controller

Arthur: Jij bent nu al 20 jaar een van de betere Financials van Nederland. Wanneer is het begonnen? Ben jij ooit gescout?
Piet-Jan: Ja. Dat was in 2020, ik was net 13. The Finance Academy stuurde op basis van mijn CITO score een brief aan mijn ouders. Als TFA zich voor je meldt, zeg je geen nee.
Arthur: Financial worden was je droom?
Piet-Jan: Zeker. Ik was altijd goed in cijfers en zag al die grote namen in de kranten en op TV. Dat wilde ik ook!
Arthur: Eens kijken, jij zat in een goede jaargang met veel talenten die later ook het hoogste podium haalden.
Piet-Jan: Jongens als Frans de Bakker. Thiemo de Wit. Jonnie Geurssen. Dat was een mooi stel. We prikkelden elkaar en hebben allemaal een mooie carrière achter de rug bij internationale topbedrijven.
Arthur: Hoe kan het dat er zoveel talenten uit die tijd tot de top behoren?
Piet-Jan: Dat komt door de opleiding. The Finance Academy had als eerste door dat ze vroeg moesten selecteren. Op mijn 13e kreeg ik al een hele specifieke opleiding. Alles was geregeld. Je werd met een busje opgehaald en naar TFA gereden. Alles stond in het teken van finance.
Arthur: En daarnaast?
Piet-Jan: Er was ook veel aandacht voor talen. Chinees, Spaans en Engels. Maar ook onderhandelingsvaardigheden, leidinggeven en business analyse. Maar alles vanuit de cijfers. Een voetballer laat je ook zoveel mogelijk met de bal trainen. Nu heeft elke grote onderneming zijn eigen scouting apparaat en opleidingsinstituut, maar toen was dat nieuw. Wij waren de eersten die al jong zware financiële vraagstukken moesten oplossen. In competitie.
Arthur: Waren je ouders blij met die keuze voor Topfinance? Het moet ook een wissel getrokken hebben op het gezin. Je hebt 2 broers.
Piet-Jan: Nou ja, The Finance Academy hield met alles rekening. Mijn ouders kregen een woning vlakbij de campus. En mijn broers waren ook niet slecht met cijfers, zij mochten ook de opleiding doorlopen.
Arthur: Maarten en Frits, zij hebben het niet zo ver geschopt als jij.
Piet-Jan: Nee, maar toch een aardige carrière opgebouwd. Frits zit nu in Brazilië en Maarten in Rusland. Je moet ook wat mazzel hebben, goede coaches. En de concurrentie is groot.
Arthur: Ja coaches. Jij had wel een klik met de legendarische Harry Demesmaeker.
Piet-Jan: Dat was een absolute godheid. Die had alles al meegemaakt: Shell. Unilever. Samsung. SsangYong. Ik kon het goed met hem vinden. Hij was keihard maar had altijd gelijk - daar kwam je met vallen en opstaan achter, haha.
Arthur: Jullie relatie is stukgelopen op een shirtsponsor.
Piet-Jan: Dat was lullig, ik kreeg toen Hans Ubbink als privé sponsor dat vond TFA conflicting met hun sponsor Wehkamp.nl. Gelukkig is dat later allemaal uitgepraat met TFA en mij. Maar toen was het even hommeles en Harry kwam vlak daarna te overlijden. Dat doet me nog steeds wat.
Arthur: En nu weer terug op het oude nest in Amsterdam-Zuid.
Piet-Jan: Ik heb altijd al geweten dat ik aan het eind van mijn carrière nog eens iets terug wilde doen voor de firma die mij de kans gaf om Topfinancial te worden. Nu geef ik de 13 tot 16 jarigen college Basel XXII en help de CEO met wat beleidsvraagstukken. Erg leuk.
Arthur: Het is wel een nieuw kantoorpand.
Piet-Jan: Tja, TFA is met z’n tijd meegegaan, maar ik snap wat je bedoelt. Die oude sfeer van het eerste TFA op de Finance Campus krijg je niet meer terug. Wat dat betreft is alles nu nóg professioneler, nóg zakelijker.
Arthur: Bedankt voor dit gesprek.
Piet-Jan: Graag gedaan.

Een column van Alterim-professionals, Piet-Jan Boringa en Arthur Torn