Financial in de zorgsector?

Als consultant in de bemiddeling van financials, en dan vooral richting vacatures in de care of cure, wordt mij nogal eens de vraag gesteld wat het zo aantrekkelijk maakt om in die sector je carrière als financial te starten of voort te zetten. Een vraag waarop ik, zeker in een overspannen arbeidsmarkt als de huidige, niet 1, 2, 3 hét perfecte antwoord voorhanden heb. Uit eigen ervaring kan ik ook al niet spreken; hoewel  opgeleid als accountant en ook werkzaam geweest in de accountancy heb ik zelf geen enkele stap als werknemer in de zorg gezet.

Dagelijks zie ik om me heen dat veel finance professionals blij zijn met hun werk in de healthcare en deze sector niet snel zullen verlaten.

Is de keuze voor een carrière in de zorg gebaseerd op de continue dynamiek? Komt deze voort uit de complexiteit aan regelgeving, speelt het totaalpakket aan arbeidsvoorwaarden een voorname rol, of last but not least, het gevoel een steentje bij te dragen aan het maatschappelijk belang?

U leest het al; wat mij betreft kunnen er vele goede redenen zijn; de komende maanden ga ik op deze plek samen met u op zoek naar antwoorden op onder andere deze vraag. Daarnaast zal ik proberen mijn kijk te geven op de actualiteit voor zorgfinancials, dagelijks ben ik in contact met  financials werkzaam in de sector en krijg daar zeker het één en ander van mee.

Reageren op deze column? Stuur uw bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn

Partner Zorg

Bouwen aan de persoonlijke relatie, onze zorg!

06-212 930 85
a.torn@alterim.nl
LinkedIn