Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Wie schrijft die blijft: Alterim Beloningsonderzoek Accountants (sinds 2004)

24Financials.nl

Dé do-it-yourself-formule voor interim!

Alterim staat voor overzicht van de markt en herkenning van financieel talent.

Prachtige nieuwe uitdagingen voor experts in Finance, Control & Audit.

Elke nieuwe job is de eerstvolgende stap in een bestendige carrière.

Financials4financials, wij zijn één van u!!

Met denkkracht In control!

De Audit Flexpool

Altijd voldoende capaciteit!

home » nieuws » Interview Arthur Torn

Interview Arthur Torn

Consultant bij Alterim over Financials in de Zorg“De zorg in Nederland bevindt zich in een verandering van tijdperk en niet in een tijdperk vol verandering” (Jan Rotmans). De zorg moet weer menselijker en eenvoudiger. Veranderingen zijn nodig om de zorg gezond te houden. Maar hoe pakken we dit samen aan?

Alterim bemiddelt al jaren financiële professionals binnen finance, control en audit, voor zowel vaste als tijdelijke posities. Ook binnen de zorgsector (cure en care) is een grote behoefte aan ervaren, kwalitatief en goed opgeleid financieel personeel.

Kandidaten uit ons netwerk maken regelmatig een overstap naar de zorgsector. Ze geven er de voorkeur aan te werken in een maatschappelijke organisatie en omgeving. Daarnaast biedt deze steeds veranderende omgeving voor financials veel uitdaging, dynamiek en complexiteit, denk bijvoorbeeld aan de vraagstukken rond de financiering van de zorg, bekostiging, horizontaal toezicht, blockchain en internal audit.

Hoe lang is Alterim al actief in de zorgsector?
Onze eerste kennismaking met de zorg was in het voorjaar van 2010 toen wij voor één van de topklinische ziekenhuizen een Hoofd Financiële Administratie en een Business Controller mochten werven. Vervolgens zijn wij gaan bouwen aan een netwerk in de zorg, dat nog steeds groeit. Tot op de dag van vandaag mogen wij geregeld financiële professionals (vast en tijdelijk) werven voor zorginstellingen, zowel in de cure als in de care.
 
Waar staat Alterim Zorg binnen nu en vijf jaar?
Dat vind ik een lastige vraag. De ideaalsituatie is dat opdrachtgevers niet meer om Alterim heen kunnen. Zover is het nog niet. Opdrachtgevers in de zorg weten ons nu al vrij goed te vinden en de komende tijd willen wij het netwerk en naamsbekendheid in de sector nog verder vergroten. Voor de komende periode staat de agenda vol nieuwe afspraken, dus de Alterim olievlek breidt zich nog verder uit. Daarnaast zijn wij lid van de netwerkorganisatie FIZI en behoorlijk actief op social media en op congressen.

Wat is de meest gevraagde achtergrond bij de vacatures die jullie invullen?
Binnen de financiële kolom van zorgorganisaties is veel vraag naar financials met een afgeronde HBO of WO opleiding, eventueel aangevuld met RA, RC of RO. Ervaring in of affiniteit met de zorg wordt zeer op prijs gesteld of is zelfs vereist. Je kunt je afvragen of een ‘frisse blik van buitenaf’ de sector verder zal helpen in de ontwikkeling. Aangezien Alterim zich sinds de oprichting in 1999 op de bemiddeling van hoger opgeleide financials richt, waaronder RA’s en RC’s, kennen wij veel goede kandidaten met deze achtergrond. Daarnaast weten financiële zorgprofessionals Alterim Zorg meer en meer te vinden.

Waarom denk je dat er een verschuiving van Financial Control naar Business Control plaatsvindt?
Over het algemeen wordt ‘de Zorg’ commerciëler. Vanuit onder andere de politiek, Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de zorgverzekeraars is een groeiende behoefte aan transparantie ontstaan met betrekking tot de kosten van de zorg. Het gevolg hiervan is dat Financiële afdelingen gaan sturen op kosten en daarvoor is een goede schakel nodig tussen Finance & Business. Hierdoor ontstaat een behoefte aan goede business controllers die het kritische gesprek met de business kunnen voeren en de verbinding kunnen leggen.

Zijn er momenteel actuele vacatures binnen deze sector waar je mee bezig bent?
Jazeker, we zoeken momenteel Senior Auditor’s en Business Controllers voor ziekenhuizen, zorgverzekeraars en zorginstellingen (o.a. GGZ, gehandicapten-, ouderen- en jeugdzorg). Voor een compleet vacatureoverzicht zie de website van Alterim, www.alterim.nl.

Meer weten? Neemt u dan contact op met Arthur Torn via a.torn@alterim.nl of via 033-4507160