Rol financial in de zorg verandert

Of we nu bij één van onze relaties aan tafel zitten, een gesprek voeren met een kandidaat voor een vacature of nieuws tegenkomen over de functie van de financial in de zorg; er is één rode draad: de functie verandert in de breedte.

De ideale financial moet nu niet alleen beschikken over de pure financiële kennis maar dient ook iets te weten van processen, van IT, data kunnen analyseren, etc. Organisaties binnen de zorg worstelen met de vraag hoe bovengenoemde zaken te beleggen binnen het Finance & Control team. En, zijn er al voldoende financials die al deze kennis en ervaring hebben of is de vraag groter dan het aanbod?

Wat mij betreft spreken we hierover accentverschuivingen in de functie van de financial: de basiskennis is meer dan voldoende vertegenwoordigd maar de specifieke skills die verwacht worden bij een Business Controller zijn nog niet expliciet aanwezig bij alle financials met de ambitie om die functie te vervullen.

Vanuit onze jarenlange ervaring en de gesprekken die wij dagdagelijks voeren met financials uit zowel de Care als de Cure durven wij te stellen dat wij vertrouwen hebben in de uitkomst; in de zorg beschikt men over veel data en door deze te analyseren, ontwikkelingen te zien en hiermee aan de slag te gaan kunnen, (en worden er al) grote stappen gemaakt. In onze optiek kan financial control een proactieve draai maken richting business control.

Hoe denk jij hierover? Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn

Partner Zorg Alterim

Arthur Torn

Partner Zorg

Bouwen aan de persoonlijke relatie, onze zorg!

06-212 930 85
a.torn@alterim.nl
LinkedIn