Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Wie schrijft die blijft: Alterim Beloningsonderzoek Accountants (sinds 2004)

24Financials.nl

Dé do-it-yourself-formule voor interim!

Alterim staat voor overzicht van de markt en herkenning van financieel talent.

Prachtige nieuwe uitdagingen voor experts in Finance, Control & Audit.

Elke nieuwe job is de eerstvolgende stap in een bestendige carrière.

Financials4financials, wij zijn één van u!!

Met denkkracht In control!

De Audit Flexpool

Altijd voldoende capaciteit!

home » nieuws » Sparringpartner & adviseur zorgsector

Sparringpartner & adviseur zorgsector

7 mei 2018 / 
De consultants van Alterim fungeren als sparringpartner en adviseur voor hun opdrachtgevers binnen de zorgsector, zowel wanneer het een tijdelijke invulling betreft als wanneer men op zoek is naar een collega voor een vaste functie.  Interim en recruitment zijn in handen van verschillende collega’s wat maakt dat zij snel en efficiënt weten in te spelen op vraag en aanbod uit de markt. Vanzelfsprekend zijn deze consultants ervaren in de zorgsector en op de hoogte van de actualiteiten, zoals:

Keuze voor toegankelijke en betaalbare zorg

De zorguitgaven in Nederland zijn de afgelopen jaren enorm gestegen., daarnaast worden we steeds ouder. Om die reden doen we vaker een beroep op de gezondheidszorg en maken we gebruik van dure medicijnen. Verzekerden merken dit in hun portemonnee door een jaarlijks stijgende zorgpremie.

Dit is één van de redenen dat de overheid met de zorgverzekeraars heeft afgesproken dat zorginstellingen zich meer gaan specialiseren, wellicht niet meer alle behandelingen uitvoeren en zo de keuze maken voor kwaliteit en kostenbeperking. Daarnaast komt steeds vaker de discussie los over een nauwere samenwerking in de zorg tussen zorginstellingen, huisartsen en zorgverzekeraars. Goede kwalitatieve zorg vraagt om meer samenwerking tussen zorginstellingen onderling, en ook daarbuiten. De vraag is alleen ‘hoe gaan we dit organiseren?’

Martin van Rijn, bestuurder bij Reinier Haga Groep zei hier laatst het volgende over: “Ziekenhuizen van de toekomst zijn ziekenhuizen 'met hele goeie zorgpaden'. Het draait erom dat we voor een bepaalde aandoening vanaf binnenkomst tot en met het einde hele goede en soms geconcentreerde, kwalitatieve zorg leveren. Van oudsher hebben wij een heel prominent hartcentrum. We zijn bezig met het opzetten van een groot orthopediecentrum en de behandeling van prostaatkanker willen we op een heel hoog niveau brengen.''

Inmiddels hebben zorgverzekeraars de kwaliteit van verschillende (chirurgische) ingrepen bij tientallen ziekenhuizen en zorgorganisaties in kaart gebracht. Deze inventarisatie heeft tot gevolg dat bijna een kwart van hen met de (operatieve) behandeling van aandoeningen waarvan zij de minimumnorm niet halen, zijn gestopt. Zo kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen zich echt specialiseren in bepaalde behandelingen en worden kwaliteit en prijs gemonitord. Met het uiteindelijke doel de kwaliteit van de zorg aan patiënten / cliënten te verbeteren en de zorgkosten terug te dringen en te beheersen.