Zorgervaring, een harde eis?

Je kunt er niet omheen; de arbeidsmarkt is aanhoudend krap, organisaties hebben moeite hun financiële teams op orde te houden en hoe zit het met eisen aan functie en arbeidsvoorwaarden? De werkdruk neemt toe en mensen worden van alle kanten benaderd met de vraag ‘of ze in de markt’ zijn.

Alle reden voor organisaties om veel in het werk te stellen om werknemers te binden en enthousiast te houden voor functie en organisatie. Het scala aan opties ten behoeve van gezondheid van collega’s is bijna eindeloos en er gaat veel aandacht uit naar het creëren van een prettige en professionele werkomgeving. Leidinggevenden ruimen veel tijd in voor het vinger aan de pols houden bij werknemers; biedt de huidige functie nog voldoende uitdaging, wat zijn de ambities van de financial of is er bijvoorbeeld nog interesse in het volgen van een studie?

In onze dagelijkse contacten met relaties in de zorg komen deze onderwerpen veelvuldig aan de orde. Wellicht opmerkelijk en misschien deels veroorzaakt door de krapte op de arbeidsmarkt, is het gegeven dat in de zoektocht naar nieuwe financials ‘ervaring in de zorg” lager op het lijstje met selectiecriteria is beland en bij sommige organisaties zelfs helemaal is verdwenen. Met de nodige ervaring en interesse aangevuld met een optimale onboarding komt het ook zonder eerdere werkervaring in de zorg helemaal in orde!

Hoe denk jij hierover? Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn

Partner Zorg

Bouwen aan de persoonlijke relatie, onze zorg!

06-212 930 85
a.torn@alterim.nl
LinkedIn