Werken als een Assistent Controller

Als Assistent Controller kun je veel verschillende soorten verantwoordelijkheden hebben binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het maken en opvolgen van facturen, het innen van incasso’s en het beheren van het budget van een afdeling of het algemene budget van het bedrijf. Zelf de leiding hebben over het grootboek, waarmee je de uitgaven en inkomsten van een bedrijf bijhoudt en registreert, is ook een van de verantwoordelijkheden van een Assistent Controller.

De professional rapporteert rechtstreeks aan de Controller van het bedrijf en is dus verantwoordelijk voor een breed scala aan taken in de financiële afdeling van de organisatie. De Assistent Controller is eigenlijk een financieel medewerker die veel aspecten van het financiële proces overziet, aangezien de Controller verantwoordelijk is voor de boekhouding van de organisatie.

  • Hbo opleidingsniveau
  • Ondersteundende functie
  • Toezicht houden op de financiën
  • Structuur en oog voor detail
  • Doorgroeien naar Controller

Assistent Controller vacatures

Werkzaamheden Assistent Controller

De Assistent Controller is gespecialiseerd in financiële verslaggeving zodat de financiële gegevens goed worden gecommuniceerd naar medewerkers, klanten en andere externe organisaties. Daarnaast maakt een Assistent Controller gedetailleerde maandelijkse rapporten en analyses en verstrekt deze aan de raad van bestuur, de CEO of andere instanties in het bedrijf zodat deze partijen goed op de hoogte zijn van alle financiële informatie.

Het beheren van het salarisproces binnen de organisatie is een ander belangrijk aspect van deze functie. De professional berekent de uren van werknemers, zorgt voor het op tijd uitgeven van loonstroken en houdt het salarisbudget nauw bij. In grotere bedrijven kan een Assistent Controller leiding hebben over een team die zorgt voor de juiste gegevensinvoer en salarisadministratie.

Mogen wij jouw open inschrijving ontvangen?

Jouw dag als Assistent Controller?

In dit beroep is je dag nooit hetzelfde. Na het pakken van een lekker kopje koffie ga je aan de slag met het verzamelen van alle gegevens die nodig zijn voor de dag. Wellicht is er een deadline, een doelstelling of moet er een begroting gemaakt worden. Het ontwerpen, beheren en analyseren van processen binnen de financiën staat centraal in jouw dag waar de collega’s van de financiële administratie, onder jouw leiding, een handje bij helpen. Al met al zorg je voor een stress vrije afwerking van de dagelijkse werkzaamheden zodat de Controller zich bezig kan houden met andere zaken.

Salaris Assistent Controller

Het salaris in deze functie is nauw verbonden met de jaren aan werkervaring. Gemiddeld verdient een Assistent Controller tussen de €30.000,- en €50.000,- euro per jaar exclusief vakantiegeld en een mogelijke 13e maand. De salarissen zijn ook afhankelijk van CAO schalen en de organisatie waar je eventueel komt te werken.

Welke opleiding of werkervaring heb je nodig voor deze functie?

Controllers hebben vaak een Hbo-achtergrond in de bedrijfseconomie evenals een aantal jaar relevante werkervaring. Belangrijk zijn ook kennis van financiële en administratieve processen en goede beheersing van Excel en ERP systemen. Vaak ben je als Assistent Controller eerst een aantal jaar werkzaam in een administratieve functie, voordat je doorgroeit naar deze baan.

Bekijk onze vacatures en opdrachten

  • Vertrouwen
  • Betrokkenheid
  • Samenwerken
  • Deskundigheid
  • Ondernemend

Zie je een match?

Heb je tussen ons aanbod een match gevonden wat jou aanspreekt? Twijfel dan niet en solliciteer direct of neem contact op met de betreffende consultant. We vinden het belangrijk dat je zo goed mogelijk op je plekje komt en gaan samen aan de slag om te zoeken of je de juiste match bent voor onze opdrachtgever. Dit doen we door middel van een persoonlijk gesprek, vaak aangevuld met een aanvullende test. Zo vinden we de perfecte match voor onze opdrachtgevers.

Ontdek ook onze andere vacatures en opdrachten

Naast onze Assistent Controller vacatures hebben we nog vele uitdagende en interessante vacatures. Wat dacht je bijvoorbeeld van een functie als Fiscalist of als Business Analist? Wat je ook zoekt, wij bij Alterim helpen jou graag aan je volgende uitdaging. Laat jouw gegevens hiernaast achter in het open sollicitatie formulier!

Open sollicitatie