Business Controller vacatures

Business Controllers hebben vaak veel verantwoordelijkheden en de rol vereist daarom complexe professionele en technische vaardigheden. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom Business Controllers gezien worden als vitale medewerkers, of je nu een Junior Business Controller bent of een meer Senior Business Controller, jouw visie en inzet leggen gewicht in de schaal bij organisaties. De mate van autoriteit en verantwoordelijkheid van een Business Controller varieert afhankelijk van het belang van de dienst die wordt uitgevoerd en de grootte van het betreffende bedrijf.

  • Risico analyserend
  • Sterk analytisch vermogen
  • Adviesrol

Actuele Business Controller vacatures

Werkzaamheden Business Controller

Zoals de naam al aangeeft, is een Business Controller een zakelijke en commerciële medewerker die verantwoordelijk is voor het toezicht op de zakelijke en financiële activiteiten van een organisatie. Een Business Controller ondersteunt de CEO, COO en CFO. Zijn of haar functie verantwoordelijkheden bestaan uit vooral operationele taken, in tegenstelling tot een Financial Controller, die zich bezighoudt met financiën, salarisadministratie en boekhoudkundige taken.

Een Business Controller is dus verantwoordelijk voor het ondersteunen van de organisatie bij de verschillende financiële behoeften. Het gaat niet alleen om controle. Een Business Controller werkt namelijk samen met andere functies buiten de financiële wereld, eigenlijk als een consultant, om te begrijpen wat het bedrijf drijft en om bedrijfsplannen op te stellen om groeimogelijkheden te identificeren.

Mogen wij jouw open inschrijving ontvangen?

Jouw dag als Business Controller?

Na het belangrijke kopje koffie ga je aan de slag om je analytische vaardigheden op operationeel niveau toe te passen. De ene dag werk je samen met de marketingafdeling om nieuwe producten te lanceren en de verkoop te stimuleren en de volgende dag implementeer je een efficiënter IT-systeem om te reageren op zakelijke behoeften.

Salaris Business Controller

Het startsalaris van een Business Controller is €32.000,- bruto per jaar en kan oplopen tot €100.000,- bruto per jaar naarmate de Business Controller meer ervaring heeft, bonussen en een dertiende maand zijn niet ongebruikelijk. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een leaseauto en laptop en/of telefoon van de zaak behoren ook tot de mogelijkheden.

Welke opleiding of werkervaring heb je nodig als Business Controller?

Een professional in deze rol moet een natuurlijke interesse hebben in het bedrijf, de producten, de klanten en de manier waarop alles samenkomt. Om mensen in de business te kunnen uitdagen zijn sterke communicatieve en analytische vaardigheden nodig, naast het vermogen om cijfers te vertalen naar niet-financiële termen zodat iedereen deze kan begrijpen.

Bekijk onze vacatures en opdrachten

  • Inzicht
  • Communicatie
  • Verantwoordelijkheid
  • Deskundigheid
  • Kennis van IT

Zie je een match?

Heb je tussen ons aanbod een match gevonden die jou aanspreekt? Bij Alterim vinden we het belangrijk dat zowel jij als de opdrachtgever tevreden zijn. Om dit te bereiken hebben we een persoonlijk gesprek waarin wij jou goed leren kennen en gaan we aan de slag om te kijken of je de beste match bent voor onze opdrachtgever. We vinden het namelijk erg belangrijk dat je goed op je plek komt.

Ontdek ook onze andere vacatures en opdrachten

Naast onze Business Controller vacatures hebben we nog vele uitdagende en interessante vacatures. Wat dacht je bijvoorbeeld van een functie als Financial Controller of werken als Financiële Medewerker in de zorg? Wat je ook zoekt, wij bij Alterim helpen jou graag aan je volgende uitdaging. Neem snel contact met ons op via onderstaand formulier!

Open sollicitatie