Werken als Financiële Medewerker in de zorg

Heb je je ooit afgevraagd hoe de apparatuur van ziekenhuizen wordt betaald? Of hoe de ziekenhuisfacturen worden verwerkt? Zorginstellingen opereren zoals elk bedrijf en vertrouwen op een sterk financieel management. De grootste verantwoordelijkheid van de financiële afdeling in zorgorganisaties is het beheren van geld en risico’s op een manier die helpt om de financiële doelen van de zorginstelling te bereiken.

Wanneer een zorginstelling sterke en georganiseerde financiële beheerplannen heeft, zijn ze in staat om efficiënte gezondheidszorg te bieden aan al hun patiënten. De gezondheidszorg krijgt geregeld te maken met nieuwe wetgeving, technologische vooruitgang en contractuele afspraken met zorgverzekeraars. De financiële afdeling bedenkt hiervoor strategieën om deze uitdagingen zo efficiënt mogelijk aan te pakken zodat de patiëntenzorg geen vertraging of tegenslagen ondervindt.

  • Financieel onderlegd
  • Ondernemend
  • Nauwkeurig
  • Efficiënt
  • Besparend

Financiële Medewerker Zorg vacatures

Werkzaamheden Financiële Medewerker in de zorg

Als Financiële Medewerker in de zorg houd je je dagelijks bezig met de evaluatie en planning van afdelingen en medische dossiers van patiënten. Belangrijk is dat deze dossiers goed worden verzamelt, verwerkt en bijgehouden worden zodat de informatie altijd goed opvraagbaar is en niet in de verkeerde handen terecht komt. Daarnaast heb je in Nederland te maken met veel wet- en regelgeving, zoals de privacywet, waar alle dossiers aan moeten voldoen.

Ondersteuning hoort ook bij de werkzaamheden van een Financiële Medewerker in de zorg. Dit worden zogenaamde Diagnose Behandel Combinaties (DBC) werkzaamheden genoemd. Deze werkzaamheden geven inzicht in het totale behandeltraject en daardoor heeft de medewerker meer zicht op alle kosten, de planning en de zorg voor de patiënt.

Mogen wij jouw open inschrijving ontvangen?

Jouw dag als Financiële Medewerker in de zorg?

Een Financiële Medewerker in de zorg heeft een dynamische baan. Je gaat samen met je collega’s, na het bijpraat momentje bij de koffieapparaat, aan de slag met de financiële administratie. Je houdt je bezig met het verzamelen, analyseren, controleren van alle gegevens. Eén dag ben je bezig met alle werkzaamheden betreffende inkoop en verkoop en de andere dag behandel je patiëntgegevens, claims en veranderingen in verzekeringen. Een dag is nooit hetzelfde en dat maakt deze baan zo uitdagend.

Salaris Financiële Medewerker in de zorg

Afhankelijk van de zorginstelling is salariëring conform cao ziekenhuizen. Dit varieert van €35.000,- tot € 47.350,- per jaar. Tevens krijg je vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en een uitgebreid pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden. Dit is nogmaals afhankelijk van de zorginstelling en is conform cao ziekenhuizen.

Welke opleiding of werkervaring heb je nodig als Financiële Medewerker in de zorg?

Een Financiële Medewerker in de zorg kan op alle momenten instappen. Gezien je met financiën in aanraking komt is werkervaring in de financiële wereld handig. Een hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van financiën, economie, administratie of een andere relevante richting is praktisch voor deze functie. Meestal wordt een bepaald niveau van werken met Excel verwacht, gezien veel van de gegevens hiermee worden behandeld.

Bekijk onze vacatures

  • Analytisch
  • Communicatie
  • Accuraat
  • Administratief
  • Collegiaal

Zie je een match?

Heb je tussen ons aanbod een match gevonden wat jou aanspreekt? Bij Alterim vinden we het belangrijk dat zowel jij als de opdrachtgever tevreden zijn. Om dit te bereiken hebben we een persoonlijk gesprek waarin wij jou goed leren kennen en gaan we aan de slag om te kijken of je de beste match bent voor onze opdrachtgever. We vinden het namelijk erg belangrijk dat jij goed op jouw plekje komt.

Ontdek ook onze andere vacatures

Naast onze zorg vacatures hebben we nog vele uitdagende en interessante vacatures. Wat dacht je bijvoorbeeld van een functie als Financial Controller of een functie in de administratie? Wat je ook zoekt, bij Alterim helpen we jou graag aan je volgende uitdaging. Neem snel contact met ons op via onderstaand formulier!

Open sollicitatie