Finance functies

Wij, bij Alterim, bieden veel vacatures aan in de finance sector. Bepaalde functies worden regelmatig aangeboden door onze opdrachtgevers. Hier een kleine toelichting op de veel voorkomende finance functies:

Financial Controller

Een Financial Controller is verantwoordelijk voor de financiën, boekhouding en financiële strategieën van de organisatie. Financial Controllers zijn efficiënt en accuraat, twee zaken die tegenstrijdig zijn en waar dus een goede balans in gevonden moet worden. Financial Controllers zijn, zoals eerder aangegeven, verantwoordelijk voor de boekhouding, maar zijn vooral gericht op het ervoor zorgen dat de financiële gegevens nauwkeurig, tijdig en in overeenstemming met de bedrijfsregels en -voorschriften worden vastgelegd.

Als en wanneer zich een onduidelijkheid voordoet, is de Financial Controller diegene die deze moet vinden. De professional gaat na wat er is gebeurd en informeert alle betrokken partijen. Daarnaast controleren Financial Controllers de grootboeken en de financiële overzichten.

Business controller

Een Business Controller houdt toezicht op de organisatie door gegevens te onderzoeken en een beoordeling te geven van bedrijfsactiviteiten. Ze analyseren de boekhouding, documenten en meten financiële trends en genereren rapporten. Deze professionals ondersteunen andere afdelingen om ervoor te zorgen dat bedrijfsactiviteiten op de juiste manier en betrouwbaar worden beheerd. Business Controllers voorzien het management van alle informatie die nodig is om belangrijke beslissingen te nemen, de prestaties te verbeteren en specifieke strategieën te implementeren die de productiviteit verhogen.

De Business Controller verzameld bedrijfsgegevens en bewaakt verschillende financiële activiteiten. Zodra de gegevens zijn verzameld, stellen Business Controllers een begroting op en passen ze analytische boekhoudmethoden toe om zo financiële en economische prognoses aan het management te presenteren.

Hoofd administratie

Het hoofd van de administratie is verantwoordelijk voor alle administratieve aspecten van het bedrijf of de afdeling waar hij of zij werkzaam is. Dit kan een bedrijf of een non-profitorganisatie zijn, of een bepaalde afdeling van een bedrijf, zoals financiën. De verantwoordelijkheden van de functie kunnen sterk worden beïnvloed door de afdeling, de branche of de grootte van het bedrijf of de organisatie. Een Hoofd Administratie is verantwoordelijk voor de human resources kant inclusief het werven en trainen van medewerkers.

Daarnaast houdt hij of zij zich bezig met de salarisadministratie en arbeidsvoorwaarden zoals ziektekostenverzekering en verlof. Een Hoofd Administratie houdt tevens toezicht op al het administratief personeel en zorgt ervoor dat de administratieve functies van het bedrijf soepel verlopen. Afhankelijk van het bedrijf kan dit het bijhouden van verzendgegevens, klantorders en mogelijk vertrouwelijke documenten omvatten. Deze professionals zijn ook verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de personeelsdossiers en zijn betrokken bij de ontwikkeling van de begroting.

Financiële Medewerker (Zorg)

Een Financiële Medewerker in de zorg focust zich op een correcte afhandeling van de financiële activiteiten in een zorginstelling. De taken variëren van facturatie tot een vakkundige evaluatie van de medische dossiers van patiënten.

De gezondheidszorg krijgt geregeld te maken met nieuwe wetgeving, technologische vooruitgang en afspraken met zorgverzekeraars. De Financiële Medewerker assisteert de organisatie om deze uitdagingen zo efficiënt mogelijk aan te pakken zodat de patiëntenzorg geen vertraging of tegenslagen ondervindt.

Assistent Controller

Een Assistant Controller heeft verschillende soorten verantwoordelijkheden binnen een organisatie. Zo is deze professional verantwoordelijk voor de facturatie, het innen van incasso’s en het beheren van het budget van een afdeling of het algemene budget van het bedrijf.

De professional rapporteert rechtstreeks aan de Controller van het bedrijf en is verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid aan taken op de financiële afdeling van de organisatie. De Assistent Controller is een financieel medewerker die veel aspecten van het financiële proces overziet.

Internal Auditor

Een Internal Auditor is een accountant die onafhankelijk handelt om te beoordelen hoe efficiënt de interne controlestructuur van een bedrijf is. De belangrijkste rol van een Internal Auditor is het beoordelen van risico’s en hoe de organisatie risico’s beheert.

Hiervoor wordt een volledige interne audit uitgevoerd en worden alle processen, systemen en interne controles grondig geëvalueerd. Alle gegevens van het bedrijf worden verzameld, geanalyseerd en onderzocht om te zien of het bedrijf de overheidsvoorschriften naleeft. Daarnaast worden oplossingen aangedragen om risico’s te beperken of de kosten van risicobeheer te verlagen. Een Internal Auditor kan meerdere audits uitvoeren. Denk hierbij aan een financiële audit, een operationele audit of een IT-audit.

Ontdek onze vacatures

Benieuwd naar onze vacatures in de finance sector? Wat je ook zoekt, wij bij Alterim helpen jou graag aan je volgende uitdaging. Neem snel contact met ons op via onderstaand formulier!

Open sollicitatie