Werken als een Financial Controller

De mentaliteit van een Financial Controller is gericht op nauwkeurigheid, rentmeesterschap, beleid en ethiek. Het is een zeer technische rol; gezien deze professionals zowel experts zijn in het bijhouden van de boekhouding en ook betrouwbare leiders zijn die zorgen dat de hele organisatie het beleid en de procedures goed volgt. Het is deze combinatie van harde en zachte vaardigheden die Financial Controllers zo belangrijk maakt voor bedrijven.

  • Hbo opleidingsniveau
  • Analytisch
  • Adviesrol

Financial Controller vacatures

Werkzaamheden Financial Controller

Een Financial Controller is een manager op senior niveau die toezicht houdt op de dagelijkse financiële activiteiten van een bedrijf. Soms ook wel de ‘bedrijfshistoricus’ genoemd, voeren Financial Controllers de boekhoudfunctie uit en zijn verantwoordelijk voor de financiële boeken en bescheiden van het bedrijf.

De rol van een Financial Controller varieert met de grootte van het bedrijf. Financial Controllers in kleine bedrijven, of ze nu intern of contractueel zijn, zijn meestal betrokken bij gedetailleerde boekhoudtaken. In middelgrote ondernemingen, waar de verantwoordelijkheden het breedst zijn, houdt een Financial Controller zich vooral bezig met projectmanagement, technologie, verzekeringen en compliance functies.

Mogen wij jouw open inschrijving ontvangen?

Jouw dag als Financial Controller?

Geen dag is hetzelfde voor een Financial Controller. Allereerst pak je vanzelfsprekend een kopje koffie om je ochtend goed te beginnen. Langzaam komen de mails binnen met vragen van management om bijvoorbeeld een financieel overzicht te maken of vragen van collega’s betreffende hun salarisstrook. Wellicht zijn er deadlines of doelstellingen die afgerond moeten worden of houd je je bezig met het beheren van alle boekhouding, administratie en debiteuren.

Al met al zijn jouw dagelijkse bezigheden belangrijk zodat de organisatie feilloos kan opereren.

Salaris Financial Controller

Het salaris in deze rol is sterk afhankelijk van de werkervaring. Een Financial Controller verdient tussen de €80.000,- en €100.000,- bruto per jaar inclusief vakantiegeld en 13e maand uitkering. Het loon is gebaseerd op een 40-urige werkweek en is afhankelijk van CAO schalen en de organisatie waar je eventueel komt te werken.

Welke opleiding of werkervaring heb je nodig als Financial Controller?

Financial Controllers zijn strategische denkers die het bedrijf helpen zijn korte- en lange termijn doelen te bereiken. Natuurlijk zijn ook een handigheid voor cijfers en gevoel voor zakelijke relaties belangrijke eigenschappen. Bovendien hebben Financial Controllers uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden nodig. Deze vaardigheden vergroten het vermogen om goed geleide, productieve teams aan te nemen en te beheren.

Bekijk onze vacatures

  • Communicatie
  • Samenwerken
  • Deskundigheid

Zie je een match?

Heb je tussen ons aanbod een match gevonden wat jou aanspreekt? Twijfel dan niet en solliciteer direct of neem contact op met de betreffende consultant. Door middel van een persoonlijk gesprek leren we jou goed kennen en gaan we aan de slag om te kijken of je de beste match bent voor onze opdrachtgever. We vinden het namelijk erg belangrijk dat je goed op je plek komt en het naar je zin hebt.

Ontdek ook onze andere vacatures en opdrachten

Naast onze Financial Controller vacatures hebben we nog vele uitdagende en interessante vacatures. Wat dacht je bijvoorbeeld van een functie als Business Controller of Assistent Controller? Of ben je op zoek naar een vacature als Administrateur? Wat je ook zoekt, bij Alterim helpen we je graag aan je volgende uitdaging. Neem snel contact met ons op!

Open sollicitatie