Welk profiel heb je als (assistent) controller?

Voor een (assistent) controller is het vermogen om te analyseren erg belangrijk. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van je financieel inzicht. Naast je analytische vaardigheden, zul je ook communicatief sterk moeten zijn. Je bent immers de persoon die het management en stakeholders moet overtuigen van je financiële plan.

Leiderschapskwaliteiten zijn belangrijk voor controllers die leiding hebben over een afdeling. Daarnaast zul je af en toe te maken krijgen met vertrouwelijke informatie, waar je dus zorgvuldig mee om moet gaan. Het spreekt voor zich dat een controller goed moet kunnen samenwerken met anderen.

Welke taken heeft een (assistent) controller?

De taken van een (assistent) controller lopen vaak erg uiteen. Zo zijn er de volgende mogelijkheden:

je overziet de financiële doelstellingen van het bedrijf en onderzoekt waarom deze wel of niet gehaald worden;

je geeft leiding aan de afdelingen (financiële) administratie of een economische afdeling;

je ontwerpt, beheert en analyseert financiële processen;

je schrijft financiële (advies)rapportages voor het management;

je stelt de begroting op;

je stelt een meerjarenplan op voor de toekomst van het bedrijf.

Welke opleiding of werkervaring heb je nodig als (assistent) controller?

Controllers hebben vaak een HBO-achtergrond in de bedrijfseconomie evenals een  aantal jaar relevante werkervaring. Belangrijk zijn ook kennis van financiële en administratieve processen en  goede beheersing van Excel en ERP systemen.

Vaak ben je als (assistent) controller eerst een aantal jaar werkzaam in een administratieve functie, alvorens je doorgroeit naar deze baan.

Zie jij een match?

Heb je tussen ons aanbod aan vacatures een vacature voor Assistent Controller gevonden die bij je past? Solliciteer dan direct online of neem contact op met de betreffende consultant. Samen gaan we aan de slag om vast te stellen of er een mogelijke match zou zijn tussen jou en onze opdrachtgever. Dit doen we door middel van een persoonlijk gesprek, vaak aangevuld met een DISC test. Zo bepalen we in hoeverre de competenties die de werkgever terug wil zien bij jou aanwezig zijn.

Ontdek ook onze andere vacatures

Naast onze Assistent Controller vacatures, bieden we nog vele andere vacatures aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van Financial Controller, of Hoofd Administratie? Of ben je op zoek naar een vacature als Administrateur of een tijdelijke baan als Financial?

Wij helpen je graag met de zoektocht naar jouw next step!