Pieter, sr. assistent accountant a.i.

Een paar jaar geleden heb ik de beslissing genomen voor mezelf te beginnen; ik wilde mezelf nog harder pushen om m’n best te doen én beter te worden. Dit voor vier dagen in de week, de vrijdag wilde ik vrijhouden voor mijn RA studie. Ik had het idee opgevat in het ‘busy season’ accountancy te gaan doen en de rest van het jaar in de business te werken zoals bijvoorbeeld in de profit waar ik al werkervaring had opgedaan. Wellicht een bijzondere insteek maar ik wilde mijn werkervaring heel breed opbouwen en veel organisaties en sectoren van binnen, vanuit verschillende perspectieven, leren kennen.

Een vriend wees mij op het ruime netwerk van Alterim en daarop aansluitend de  mogelijkheid precies deze ambitie in te vullen: gedurende het ‘busy season’ de interim-rol als controleleider/ sr. assistent accountant vervullen en daarbuiten dan operationeel zijn binnen Finance & Control.

Start als freelancer

Voor het zakelijke gedeelte van de start als freelancer kon ik terugvallen op mijn netwerk en had ik zaken zoals een bedrijfsnaam, KvK inschrijving, verzekeringen etc. vlot geregeld. Alterim kon mij dan weer helpen met tips en andere vragen die ik had zodat ik mezelf goed in de markt kon zetten. Bij de eerste opdracht heeft Alterim de onderhandelingen over de voorwaarden samen met mij gedaan, ik was daar wat onwennig mee, was toen heel plezierig.

Het contact met Alterim heb ik als zeer persoonlijk ervaren, de recruiters van Alterim denken met je mee, communiceren open en gaan dan ook echt voor je aan de slag. Dankzij hen had ik mijn eerste opdracht vlot binnen, ik kon starten als senior assistent accountant bij een middelgroot kantoor waar ik uiteindelijk langer dan gepland gebleven ben.

Flexibele aanvulling

Het accountantskantoor was uitermate tevreden met deze match en de samenwerking tussen hen en Pieter was boven verwachting goed, het daarop volgende ‘busy season’ kreeg Alterim de vraag hem nogmaals te bemiddelen voor een soortgelijke opdracht. Zo werd het team van het kantoor twee keer tijdelijk op sterkte gebracht met een ervaren en ‘klaar voor de klus’ accountant!