Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Executive Search

home » Executive Search

Visie

Alterim bemiddelt, wanneer nodig uiteraard strikt vertrouwelijk, zeker ook op CFO-niveau. Hoewel in theorie een Executive Search traject niet veel verschilt van een Werving & Selectie procedure, is de praktijk echt heel anders. De belangen van een adequate boardmember zijn voor de gehele organisatie dusdanig zwaarwegend, dat er aan de search en selectie buitengewoon veel zorg moet worden besteed. In het geval van de CFO-rol zijn het ook niet alleen de CEO en zijn directieteam, die een excellente collega naast zich wensen, maar ook RvC, aandeelhouders en andere stakeholders hangen zeer aan een sterke financiële eindverantwoordelijke.


Werkwijze

Het luistert dus nogal nauw en daarom speelt Alterim hier dan ook op in met een  intensievere begeleiding en zwaarder selectieproces. Uiteraard zijn het organisatie-, functie-, en kandidatenprofiel de belangrijkste vertrekpunten. Deze moeten kloppen in de ogen van alle belanghebbenden. Wij betrekken alle geledingen dan ook bij de samenstelling van deze profielen. Vakmanschap is natuurlijk een key-issue, maar belangrijker nog de fit met collegae in het directieteam, de verstandhouding met de CEO. En daarnaast moet de CFO ook over uitstekende business inzichten beschikken, zodat hij daadwerkelijk mee kan doen met de sturing van de onderneming. 

Er wordt dus van alle kanten met het vergrootglas beoordeeld of alle noodzakelijke kwaliteiten aanwezig zijn bij kandidaat CFO’s. Alterim speelt hierbij een relevante rol en is partner van de CEO en meestal de betrokken interne HR manager. 

Ons enorme netwerk van senior financials biedt klanten de mogelijkheid heel gericht naar bepaalde kandidaten op zoek te gaan. Dit verloopt discreet, doelgericht en efficiënt. Zo gaat het ook met het verzamelen van bruikbare referenties. 

Samenvattend gezegd, opereert Alterim dus als exclusieve partner in Executive Search van CFO’s.

Audit Flexpool

Alterim biedt accountantskantoren de efficiency en het gemak van een flexibele schil van enthousiaste, gemotiveerde experts. Een formule die al eerder verwachtingen heeft overtroffen en waarvan succes gegarandeerd is!

Voor accountantskantoren die in het hoogseizoen hun eigen capaciteit aangevuld willen zien met deskundige professionals uit de flexibele schil heeft Alterim de beschikking over een pool van Financials; experts met actuele kennis van wet- en regelgeving en recente ervaring bij een accountantskantoor. Servicegerichte, succesvolle, direct beschikbare professionals die op de hoogte zijn van alle ins en outs van de auditpraktijk.

Voor zelfstandig accountants die er de voorkeur aan geven niet het hele jaar in de audit te zitten maar wel graag ‘het vak’ willen bijhouden heeft Alterim een veelzijdig aanbod. Tot haar opdrachtgevers rekent  zij met name de middelgrote en kleine kantoren; de beschikbare posities variëren van Assistent Accountant tot Controleleider.

E-mail Interesse? Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Cases bij deze dienst

 toon meer cases  cases overzicht

Medewerkers bij deze dienst

Onze diensten

Onze diensten bestaan uit de volgende zes categoriën. Klik op de buttons om hier meer over te lezen!