Het roer om!?

In deze column ga ik het niet met je hebben over een televisieprogramma waarbij mensen alle (Nederlandse) schepen achter zich verbranden om zich te gaan settelen in het buitenland met een, al dan niet succesvol resultaat. ‘Ik vertrek’- achtige taferelen die we allemaal kennen met als gemene deler dat de balans is opgemaakt en de uitkomst dat verandering gewenst is. En nee, ik ga je op deze plek ook niet vertellen dat ik één van deze vertrekkers ben.

Waar ik het wel over wil hebben is de balans opmaken, en dan met name werk gerelateerd. Van ons allemaal zit de vakantie er zo goed als op, een tijd van ontspannen en reflecteren en dan kun je zomaar ineens tot de conclusie komen dat op werkgebied een nieuwe stap helemaal niet zo gek zou zijn.

De gedachte dat je misschien niet meer helemaal goed zit in je functie komt bovendrijven, aan het oppakken van een studie, aan het zoeken van een baan in een andere branche,  en als ik een switch maak, welke en hoe dan?

Conclusie is sowieso wellicht dat het roer om moet maar dat je daar graag met iemand over wilt sparren.

In ons werk als consultants werving & selectie komen we dit regelmatig tegen en graag voeren wij met jou het gesprek over een stap of een concrete vacature. Een nieuwe baan moet voldoen aan jouw voorwaarden en ambities; is de rol uitdagend, de organisatie interessant en vooral, past één en ander binnen jouw work-life balance. Een interessante puzzel die we graag samen met jou oplossen!

Wat vind jij, ken je het gegeven waar Arthur over schrijft en wil je je ervaring hierover delen? Of ben je benieuwd naar wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen doen?

Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn

Partner Zorg Alterim