Betekenisvol werk

Eén van de trends die ik deze maanden heb opgepikt, zowel bij werkzoekenden als in diverse media is de drang  naar ‘betekenisvol werk’, waarmee uitdrukkelijk niet het streven naar een beter klimaat of een betere wereld bedoeld wordt. Nee, betekenisvol werk betekent: inhoudelijk, uitdagend en afwisselend, leuk en interessant werk. Met ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en veel zelfstandigheid en autonomie. Dat is waar werkzoekenden blij van worden, en zeg eens eerlijk, worden wij daar niet allemaal blij van?

Nu denk je misschien makkelijk, als Consultant met als sector zorg spreek je grotendeels mensen die deze gedachte al eerder omarmd hebben. Die het belangrijk en fijn vinden, al is het dan misschien wat indirect, te werken bij een organisatie met een maatschappelijk doel.

Maar ook bij mijn collega’s die zich bezig houden met vacatures in andere sectoren en in publicaties komt deze trend regelmatig naar voren. Het gaat dan ook om werkbeleving, wat niet alleen over inhoud gaat maar ook over zaken zoals een plezierige werkomgeving, de juiste werk- privébalans en goed en plezierig werkgeverschap. Je eigen tijd indelen, zelf de verantwoordelijkheid hebben en nemen en blij zijn met de omgeving waarin je werkt. Dit alles uiteraard wel in combinatie met het complete pakket aan, wellicht wat hardere of concretere, arbeidsvoorwaarden.

In een eerder door ons uitgevoerd onderzoek onder (zorg)financials worden ook juist bovengenoemde aspecten naar voren gehaald als prioriteit om blij te zijn met een werkkring of als criteria bij het zoeken naar een nieuwe functie. Niets nieuws onder de zon dus, al is misschien wel de term die we er nu opplakken nieuw, en in goed Nederlands: ik zoek werk met een ‘higher purpose’!

Wat vind jij, zie jij net als Arthur deze kreet vaak langskomen en wil je je mening hierover delen? En word jij ook blij van betekenisvol werk?

Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn Partner Zorg Alterim

Arthur Torn

Partner Zorg

Bouwen aan de persoonlijke relatie, onze zorg!

06-212 930 85
a.torn@alterim.nl
LinkedIn