Jong talent

Zelf ben ik mijn loopbaan als jonge financial gestart in de accountancy en nu, met name door mijn rol als jurylid in de verkiezing ‘Young Financial van het jaar 2024’ van Fizi zorgfinancials, kom ik regelmatig in contact met jeugdige financials die een baan gevonden hebben in de zorg. Waar ikzelf bijna uitsluitend gefocust was op de cijfers, brengen financials die nog niet zo lang op de arbeidsmarkt zijn al een heel scala aan soft skills mee.

De voor de verkiezing genomineerde professionals worden in hoge mate gewaardeerd en niet voor niets voorgedragen door hun leidinggevenden; ze laten zich niet onbetuigd in het gesprek en dragen met hun motivatie in ruime mate bij aan het werkproces op de afdeling Finance & Control.

Met veel enthousiasme leer ik deze jonge talenten kennen: niet alleen zijn zij overwegend zeer communicatief en proactief, ook bijvoorbeeld hun skills op het gebied van presenteren zijn al goed ontwikkeld. Deze competenties komen in  een rol als financial steeds meer van pas wanneer je het verhaal bij een rapportage of prognose gaat vertellen; het hippe begrip storytelling is ook al doorgedrongen tot de financiële functie!

Nog steeds denk ik dat de wat meer senior financial regelmatig vakinhoudelijk een voorsprong heeft op de jongeren maar op het gebied van soft skills krijgen we met de nieuwe generatie een superleuke en waardevolle aanvulling!

Kortom: ik hoop dat je begrijpt dat ik met dit alles de ervaren financial zeker niet te kort wil doen maar uitsluitend mijn enthousiasme wil delen over jong financieel talent.

Wat vind jij, ben je het eens met Arthur en wil je je ervaring hierover delen? Of ben je op zoek naar een jonge (of meer senior) financial om je team of organisatie te versterken? Of ben jij een jonge financial en wil je wel eens een kop koffie komen drinken en praten over jouw loopbaan?

Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn

Partner Zorg Alterim