Rolling forecasting?

Of ik nu aan tafel zit met een relatie uit de Zorg of nieuws uit de sector lees; de begrotingsronde voor 2024 komt momenteel in meer of mindere mate vaak wel even langs.

Een drukke, hectische periode voor alle betrokkenen waarin ik ook regelmatig de term Rolling forecast hoor vallen. En routine waar nog niet iedereen aan gewend is en zich in vinden kan, maar die niet alleen naar mijn idee, ook voordelen met zich meebrengt. Zo hebben Fizi zorgfinancials en Verstegen accountants en adviseurs  een traject opgezet om zorgfinancials te informeren over Rolling forecasting en hen stapsgewijs te begeleiden bij de implementatie.

Hoewel ik één en ander natuurlijk uitsluitend van een afstand meemaak, maar eens een financial altijd een financial, is mijn interesse in het vakgebied  blijvend en zie ik wel voordelen in deze nieuwe manier van begroten.

Niet meer één keer per jaar het net ophalen maar periodiek de prognose herijken. Zo kun je resultaten en oorzaken beter volgen en waar nodig kan snel tot actie worden over gegaan. Dit leidt niet alleen tot tijdwinst maar schept ook de mogelijkheid om bij te sturen op actuele inzichten en zo de financiële beheersing te verbeteren.

Mooie kansen die je naar mijn mening niet zou moeten laten liggen maar wellicht heb ik makkelijk praten en valt het niet mee om een jarenlange routine opzij te zetten?

Stuur je bericht naar a.torn@alterim.nl

Arthur Torn, Partner Zorg

Arthur Torn

Partner Zorg

Bouwen aan de persoonlijke relatie, onze zorg!

06-212 930 85
a.torn@alterim.nl
LinkedIn