Toekomstproof financials

Regelmatig lees of hoor je over ontwikkelingen die het vak van financials drastisch gaan veranderen; actuele onderwerpen die in de zorg spelen zijn o.a.: robotisering, Artificial Intelligence, vastgoed vraagstukken, Integraal Zorg Akkoord (IZA), duurzaamheid etc. De nieuwe software zoals robotisering en Artificial Intelligence zouden ons allemaal binnen de kortste keren op een achterstand gaan zetten en het nakijken geven. Moeten we hier nu blij mee zijn of voor op onze hoede?

Wat mij persoonlijk betreft zowel het één als het ander; mooi meegenomen dat routinematige, repeterende werkzaamheden overgenomen kunnen gaan worden door machines en dat er tijd vrij gespeeld wordt voor meer complexere vraagstukken en controles zoals bijvoorbeeld eerder genoemde onderwerpen als duurzaamheid en vastgoed.

Daarnaast heb je, zeker in deze krappe arbeidsmarkt, minder mensen nodig dus minder zorgen over de personele bezetting. Ik heb sowieso toch al de indruk dat financials het alleen maar drukker gekregen hebben, bijvoorbeeld door de toegenomen regeldruk en de hoge verwachtingen die met hun vernieuwende rol gepaard gaan.

Maar terugkomend op die nieuwe software; is deze wel zo slim en zorgvuldig als jezelf bent en zijn er financials die straks buiten de boot gaan vallen? Of is het zo dat wanneer er ergens banen overbodig worden er altijd weer nieuwe bijkomen? Bijvoorbeeld de financial die iets in security/ beveiliging kan gaan doen?

Wat is jouw kijk op deze zaken, zijn al deze vernieuwingen een vloek of een zegen?

Stuur je bericht naar Arthur Torn, a.torn@alterim.nl.