Verandering van spijs …
Eenmaal aan tafel in het zorgvuldige geselecteerde restaurant neem je gezamenlijk de menukaart door en kies je uit de vele gerechten je drie gangen. Je twijfelt over de gemaakte keuze wanneer je deze onderling afstemt en de tijd die je door de ober gegund wordt helpt ook niet mee. Op het laatste moment switch je en kiest vertrouwd, je wilt zeker zijn van een geslaagde avond.
Het leereffect is minimaal omdat je de gebaande paden niet verlaat. Je komt wel te weten of dit restaurant goede kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs levert maar je hebt de kans laten lopen om iets nieuws te ontdekken en ontwikkelingen buiten je comfortzone te ervaren.
In mijn rol als Alterim recruiter voor financiële posities bij woningcorporaties zie ik bovenstaande maar al te vaak terug. Bij het afstemmen van de vacaturetekst en het functieprofiel wordt het liefst een kloon gezocht. Kennis van de sector, een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie en WO opgeleid.
Los van het feit of dit profiel aansluit bij het aanbod op de arbeidsmarkt haal je geen nieuwe noodzakelijke kennis binnen op bijvoorbeeld ESG, Data analyse of Artificial Intelligence. En ook de persoonlijkheidskenmerken komen veelal overeen met hetgeen al aanwezig is, wat wellicht de diversiteit niet ten goede komt.
In de afgelopen tijd mocht ik een aantal kandidaten begeleiden naar een nieuwe uitdaging. Geen enkele inhoudelijke kennis van de sector, uit een andere cultuur en van een andere leeftijd dan de gevestigde orde. De evaluaties na een jaar geven aan dat zowel de kandidaat als de werkgever content is over de gemaakte keuze. Het heeft voor beiden een positieve beweging op gang gebracht.
Bij Alterim bedienen we profit en publiek en daarbinnen verschillende sectoren zoals de woningcorporaties. Vanuit onze brede kennis en enthousiasme gekoppeld aan een uitgebreide kandidaten database motiveren we kandidaten en klanten om een nieuwe stap te zetten. Het verhoogd de slagingskans enorm en zorgt voor een nieuwe blik binnen de bedrijfsvoering. Begrijp me goed, niets mis met een horizontale instromer maar een nieuwkomer in de sector kan ook heel verfrissend werken.
Ik ben benieuwd of je bij het volgende bezoek aan een restaurant het verrassingsmenu neemt. En wellicht denk je dan ook even aan deze bijdrage.
Wat vind jij? Ben je het eens met Huub Bröring of kijk je compleet anders tegen deze stelling aan? Mail je reactie naar Huub Bröring h.broring@alterim.nl.