Ons team (alle)

Om u nog beter van dienst te zijn bij de zoektocht naar uw ideale baan, helpt ons team u graag verder.

Loopbaanbegeleiding

home » Loopbaanbegeleiding

Programma aanbod

De trajecten van Alterim Carrière bieden maatwerk bij outplacement (van werk naar werk), loopbaanbegeleiding en coaching. We begeleiden onze cliënten naar een (nieuwe) werkbestemming die niet alleen past bij hun kennis en ervaring, maar ook bij hun kracht, drijfveren en verlangens.

We halen veel voldoening uit het inspireren en begeleiden bij het verder vormgeven van jouw loopbaan. Ieder traject start met een interne ontdekkingsreis (zelfanalyse). Fundamentele vragen die hierbij aan bod komen zijn:  Waar ligt mijn kracht, wat zijn mijn onderscheidende talenten? Wat zijn mijn drijfveren en wat vind ik écht belangrijk in mijn (werkende) leven. Vanuit deze basis onderzoeken we vervolgens in hoeverre jouw aanbod aansluit bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt en begeleiden we bij de bemachtiging van de baan die bij jou past.

Personal Development is praktijkgerichte coaching ‘on the job’ waarbij we professionals ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden (competenties) die nodig zijn om een (nieuwe) rol succesvol te kunnen vervullen.

Filosofie Alterim

Alterim begeleidt sinds 1999 professionals op de financiële arbeidsmarkt. Als geen ander zijn we in staat om de juiste professional te selecteren voor onze opdrachtgever. De juiste financial investeert in onze ogen niet enkel in de vergaring van financieel inhoudelijke kennis maar is ook bezig met de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid en zelfbewustzijn. De trajecten van Alterim Carrière hebben als doelstelling professionals optimaal te ondersteunen bij deze persoonlijke ontwikkeling waardoor zij zicht hebben op hun drijfveren en persoonlijke aanbod en daardoor herkend worden door de arbeidsmarkt. 

Outplacement

Wil je de stap zetten naar een ander soort functie, wellicht zelfs in een andere branche? Wil jouw werkgever je de ruimte bieden om een andere uitdaging te vinden die ook op langere termijn bij je past? Bij Alterim Carrière bieden we een op maat gesneden outplacementprogramma aan waarbij we je begeleiden naar een nieuwe, energieke start in een functie én werkomgeving die bij je past.

De ervaring leert dat het belangrijk is dat mensen het verlies van hun oude baan goed verwerken. We besteden hier de aandacht aan die nodig is. Daarna is de tijd rijp voor een nieuwe start die begint met een reis naar binnen. Wat zijn je drijfveren en ambities? Wat geeft betekenis aan jouw werk en leven? Deze zelfanalyse vormt de basis voor jouw unieke, persoonlijke propositie en focus voor het vinden van een passende nieuwe werkinhoud en -omgeving. Binnen ons outplacementprogramma hebben de loopbaancoaches diverse tools tot hun beschikking om jou het gewenste inzicht te verschaffen en daarmee de regie over jouw carrière te helpen herpakken. De voornaamste doelstelling bij outplacement is begeleiding van werk naar werk. 

Een outplacementtraject bij Alterim levert echter meer op. Waardevolle nieuwe inzichten over jouw werkelijke drijfveren en hetgeen jou ‘zin’ geeft en energie, inspiratie en focus voor jouw verdere (werkende) leven.

Loopbaanbegeleiding

Heb je soms of steeds vaker het gevoel dat jouw professionele talenten en kwaliteiten onvoldoende tot hun recht komen? Ben je na jaren hard werken toe aan een moment van reflectie? Of vraagt jouw werkgever zich hard op af of je nog wel op de goede plek zit? Doe je weliswaar de dingen die je moet doen maar steeds minder hetgeen je écht zou willen doen? Of zou je iets anders willen maar zoek je ondersteuning bij de (interne) zoektocht naar deze volgende stap. Alterim is een gerenommeerde gesprekspartner en sparringpartner bij dergelijke loopbaanvraagstukken.

Met behulp van loopbaancoaching neem je weer de verantwoordelijkheid voor jouw loopbaan. Ons maatwerkprogramma zorgt ervoor dat je opnieuw ontdekt wat jou werkelijk drijft én wat voor werkomgeving daar bij zou kunnen passen. Tijdens de loopbaanbegeleiding werk je met een vaste coach die jouw ondersteunt bij het verwerven van een nieuwe en frisse kijk op jouw talenten, kwaliteiten, ambities én inzetbaarheid.

De vrijheid en de energie die dit oplevert, leiden tot resultaat, zo leert de ervaring. Het zorgt er voor dat je jouw bestaande werk met hernieuwde energie en ambitie op gaat pakken. Of je kiest er weloverwogen voor om - vanuit een helder zelfbeeld en een reële kijk op jouw mogelijkheden - elders nieuwe loopbaanwegen in te slaan.


Coaching (Personal Development)

Van de moderne financial wordt meer verwacht dat ooit. Je bent steeds nadrukkelijker een business partner waarbij het hebben van enkel de juiste technische kennis niet langer voldoende is. Communiceren, beïnvloeden, verbinden en presenteren zijn in toenemende mate een vereiste. Ook voor leidinggevende (finance) professionals biedt het Personal Development programma van Alterim uitkomst. Met de praktijkgerichte coaching ondersteunen wij op gerichte wijze bij het ontwikkelen van vaardigheden.

Door middel van coaching kun je jouw professionele ontwikkeling verder vormgeven. Wij definiëren Personal Development als persoonlijke begeleiding bij carrière gerelateerde zaken, met als doel het verbeteren van de individuele prestaties. 

Transitievergoeding

Met ingang van 1 juli 2015 wordt bij ontslag een transitievergoeding betaald door de werkgever. Vrijwel alle vaste en tijdelijke werknemers die 2 jaar of langer in dienst zijn geweest komen daarvoor in aanmerking. De hoogte van de transitievergoeding bedraagt maximaal € 75.000 of één jaarsalaris (indien dat meer is dan € 75.000,-).

Het oogmerk van de transitievergoeding is dat de werknemer financieel wordt ondersteund bij de ‘transitie’ naar een nieuwe werkkring. Daarom kunnen kosten van een begeleidingstraject zoals outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching (maar ook scholing) in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. Dit betekent in feite dat over dergelijke kosten geen belasting behoeft te worden betaald.

De werknemer kan de werkgever verzoeken om de kosten van een begeleidingstraject in mindering te brengen op de transitievergoeding. Daarbij betaalt de werkgever de factuur en brengt de kosten van het begeleidingstraject (veelal excl. BTW) in mindering op de ontslagvergoeding. Hierbij betaalt de werknemer over deze kosten dus geen inkomstenbelasting.

De medewerker kan er ook voor kiezen om de transitievergoeding in zijn geheel te laten uitbetalen en zelf de kosten van het begeleidingstraject te dragen om deze kosten (inclusief BTW) vervolgens in mindering brengen bij de aangifte inkomstenbelasting. Houd rekening met een wettelijke drempel van 250 euro (vanaf 2013). De conclusie is dat bij deze 2e optie de kosten dus meestal iets hoger uitvallen.

E-mail Interesse? Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Onze diensten

Onze diensten bestaan uit de volgende zes categoriën. Klik op de buttons om hier meer over te lezen!